Tudósítás az autonómiát támogatók szervezkedéséről.

Erdélyben - mint tudjuk – megalakult a Székely Nemzeti Tanács (mely felvállalja a Székelyföld területi autonómiájának megvalósítását közakaratból), és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (mely felvállalja Románia területén élő magyarság egyéni autonómiáját, több nyugat európai állam mintájára). Mindent saját erőből tesznek. Hogy segítsük e nemes cél elérésében, vasárnap, január 25.-én délután 3 órakor összegyűlünk a torontoi Magyar Házban (840 St. Clair Ave. West), az Őket támogató csoport, szervezet megalakításáért.

A Csoport létrehozása történelmi kényszerűség. Létjogosultsága az erdélyi magyarság önrendelkezéséhez (autonómiájához) van kötve. Tehát nem fogja felvállalni egyetlen már létező szervezetnek sem a feladatát.

A Csoport megalakításának a fő célja: támogatni a Székelyföld területi, és az erdélyi magyarság egyéni önrendelkezését (autonómiáját). Nekünk fontos az ősi kultúránk fennmaradása, tehát támogatjuk azokat, akik biztosítják ezt. Mint tudjuk Romániának 2007-ben nyílik meg a lehetősége arra, hogy bekerüljön az Egyesült Európába. Addig az autonómia sorsa el kell dőljön, s azután erre a szervezetre már nem lesz szükség.

Testvér! Ha lehetőséged van, tisztelj meg jelenléteddel. Értesíts minél több magyart, vagy magyar szimpatizánst, hogy vagy szervezéssel, vagy anyagiakkal támogasson ezen emberi jogunk kivívásában. Add tovább!

A szervezők nevébe

Bánhegyi Zoltán (905-579-6447)

U. i. A bécsi szervezet már adományozott 500 eurót a Székely Nemzeti Tanácsnak. Újságjainkban bővebb felvilágosítást fogunk közölni.